موضوع: طريقة عمل الديك الرومى الثلاثاء يوليو 26, 2011 10:11 pm
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
اقدم لكم طريقة عمل اليك الرومى و اتمنى انها تعجبكم
بسم الله نبدأ
المقادير ديك رومى اى وزن (الديك عندى كان صغير وزنه ثلاثه كيلو ونصف ) 3 حبه بطاطس 5 حبات كوسه 3 حبات جزر بروكلى مقطع 2 بصله كبيره مقادير تتبيله الديك حبه بصل كبيره حبه طماطم كبيره ملح فلفل خل بابريكا كمون فلفل حبهان سماق كارى نصف كوب زبده (مهمه جدا ) الطريقه بدايه نغسل الديك جيدا من الداخل والخارج وننقعه فى ماء ودقيق وبعده ينقع فى ماء وملح وخل لمده نصف ساعه (حتى يعمل الخل على تطريته لاحقا ) فى الكبه نقوم بوضع مقادير التتبيله معا ماعدا الزبده ونطحن المقادير فى صينيه واسعه نقوم باضافه التتبيله عالديك ونحاول ان ندخلها فى قلبه و تحت الجلد مع مراعاه عدم تمزق الجلد نغطى الديك ونتركه ليله كامله فى الثلاجه حتى يتشرب من التتبيله جيدا تانى يوم اولا نحضر الخضار ونقطعه ولكن قطع كبيره لانها ستبقى فى الفرن فتره مع الديك وبعدها نقوم بوضع التوابل التى تفضليها على الخضار ونقم بتبطين صينيه بورق القصدير ونضع الخضار نعود للديك نقوم بالتخلص من التتبيله على قدر الأمكان من الداخل والخارج ونقوم بتوزيع الزبده على سطحه وتحت الجلد والهدف منها هو تطريته لان بطبيعته لحمه قاسى وبعدها نضع الديك على الخضار ونغطى الصينيه بالفويل جيدا وندخلها الفرن لمده ساعه ونصف على حراره 200 بعد مرور ساعه ونصف نتخلص من الغطاء القصديرى ونقوم بتشريب الديك بالماء الذى نزل منه هو والخضار تكرر هذه العمليه كل ربع ساعه او تلت ساعه تقريبا مع عدم تغطيته مره اخرى بل يترك هكذا بدون تغطيه بالقصدير
وتركته نصف ساعه اخرى المحصله انه استغرق ثلاث ساعات تقريبا حتى ينضج
ملحوظه مهمه فى حاله استخدام ديك رومى مجمد ستجدى عند منطقه الصدر قطعه بلاستيكه رشقت فيه وهى مؤشر لنضوجه فعندما تقفز لاعلى هذا معناه ان الديك استوى وفى حاله ان يكون الديك طازج وبالتالى لن يتواجد المؤشر فيحسب وقت نضجه على حسب وزنه فلكل كيلو ساعه تقريبا